1. Hjem
  2. >
  3. > Nyheder
  4. > Brug blomsterløg til at tiltrække sommerfugle til haven

Brug blomsterløg til at tiltrække sommerfugle til haven

Det virker måske langt ude, men prøv at forestille dig... Efter en lang vinter sidder du i haven på en af de første solskinsdage. Dine blomsterløg blomstrer, og du ser en sommerfugl flakse glad fra blomst til blomst... Dette smukke billede kan blive til virkelighed, hvis du planter de rigtige blomsterløg nu! Så når foråret kommer, vil din have være én stor slikbutik for sommerfuglene.

Søde sager

Mange løgblomster (navnet på blomster, der kommer af blomsterløg) tiltrækker sommerfugle. Det er på grund af de store mængder nektar, som findes i deres blomster. Sommerfugle elsker nektar. Nektar er en sød, sirupsagtig væske, som indeholder sukker, proteiner og vitaminer. De fleste hunsommerfugle har brug for disse næringsstoffer for at lægge æg. Og mens deres farverige vinger flakser fra blomst til blomst, bestøver sommerfuglene også de blomster, de besøger. Det er en win-win situation!

213849-aangepast.jpg

Hvordan kan du skabe en slikbutik til sommerfuglene?

Du skal bruge tre ting for at trække sommerfugle til din have: Slik i form af nektar samt sol og læ mod vinden. Sommerfugle er koldblodede dyr, der skal varmes op for at kunne flyve. Det gør de ved at sprede vingerne et solrigt sted i læ fra vinden. Du har sikker set det før, når en sommerfugl soler sig på et hegn eller en sten. Skab din slikbutik ved at plante disse blomsterløg, som er kendt for at tiltrække sommerfugle:

Chionodoxa – Snepryd

Disse festlige, små, stjerneformede blomster fås i blå, pink, hvide og lilla. Blomstrer i: Februar – marts.

Krokus

Dette er et af de mere kendte blomsterløg. Deres blomster lukker om natten og i overskyet vejr. Blomstrer i: Februar – marts.

Scilla siberica – Russisk skilla

Disse fantastiske, små blomster ligner Snepryd. Der er både blå og hvide varianter. Blomstrer i: Februar - april.

Hyacinthus – Hyacint

Deres små, krøllede, enkelte blomster og gnistrende forårsfarver gør hyacinter til et perfekt valg at føje til sommerfuglenes forårsmenu. Og deres duft er lige så skøn. Blomstrer i: Marts - maj.

Muscari – Perlehyacint

Denne lille plante producerer pigge fyldt med små kugleformede blomster, der har en moskusagtig duft. Der er blå, lilla og hvide varianter. Blomstrer i: Marts - maj.

Allium – Prydløg

Den enkelte, kugleformet blomsterstand fra et Allium-løg er faktisk sammensat af mange små blomster. De fås i et bredt udvalg af farver, arter og størrelser. Blomstrer i: April - juni.

Hyacinthoides – Klokkeskilla

De blå, klokkeformede blomster er arrangeret i en klynge på robuste stilke. Blomstrer i: Maj - juni.

Nectaroscordum – Allium siculum

Deres enestående klokkeformede blomster dingler elegant i små klynger fra høje blomsterstilke. Blomstrer i: Maj - juni.

Nydelse år efter år

At plante blomsterløg i store grupper giver en smuk, visuel effekt. Men det er også dejligt at plante flere end én art sammen i en gruppe. Et godt eksempel på en sådan kombination vil være russisk skilla sammen med erantis og vintergækker. Denne slikbutik vil vokse og blomstre år efter år. Husk dog, at lade bladene dø helt, da det vil lade løget gemme nok næringsstoffer til at producere en imponerende blomst igen året efter.

Interessante fakta

202286-aangepast.jpg  217081-aangepast.jpg

217160-aangepast.jpg  220009-aangepast.jpg

220392-aangepast.jpg  220417-aangepast.jpg

23352-aangepast.jpg  217151-aangepast.jpg

Del denne side:
To Nyheder