1. Hjem
  2. >
  3. > Nyheder
  4. > Havearbejde er sundt: plant blomsterløg

Havearbejde er sundt: plant blomsterløg

Planters virkning

Professor Roger Ulrich fra University of Texas har forsket i, hvilken virkning planter har på mennesker. Hans undersøgelser viser, at mennesker i naturlige omgivelser kommer sig hurtigere over stress end i kunstige omgivelser. Når vi har træer, planter og blomster omkring os, vender vores blodtryk og puls hurtigere tilbage til normalt niveau. En anden undersøgelse viser, at patienter kommer sig hurtigere efter en operation, når de fra sygelejet har udsigt til naturlige omgivelser. De får det bedre hurtigere, kan tage hjem tidligere, kræver mindre smertestillende medicin og klager sig mindre. Wow! Bare det at være i naturlige omgivelser har en fantastisk virkning!

216369-aangepast.jpg

Brænd kalorier

Det gode ved havearbejde er, at vi som regel gør det af lyst. Vi roder rundt i jorden med solen i ansigtet iført vores behagelige, gamle tøj. Resultatet er en smuk have med mange farver – en have, som din næse også er glad for. Men ikke nok med det. Vi bliver også slankere! Man kan nemlig forbrænde helt op til 350 kalorier i timen ved at plante, så og beskære blomster, planter og træer. Grave- og rivearbejde forbrænder endda flere kalorier end cykling. Så efter en travl og stresset dag er det virkelig en velsignelse at komme hjem og pusle i haven.

216391-aangepast.jpg  216401-aangepast.jpg

Sæt blomsterløg

Udendørssæsonen er næsten slut, men er det ikke skønt, at det lige præcis er det rigtige tidspunkt at sætte blomsterløg på? Det giver en indre ro, forbrænder masser af kalorier og sikrer, at du ikke går glip af de første strejf af farve i haven næste forår. Det perfekte tidspunkt at sætte blomsterløg på er fra september til december (før den første nattefrost). Hvis du følger disse fire trin, kan du ikke gå galt i byen.

  1. Først skal du løsne jorden med en spade det sted, hvor du vil plante blomsterløgene.
  2. Grav et hul med en spade eller en løgplanter.
  3. Plant derefter blomsterløgene i hullet med den spidse ende på løget opad og de runde sider nedad.
  4. Fyld hullet med den jord, du fjernede tidligere, og stamp forsigtigt overfladen.

Tips

216383-aangepast.jpg

Del denne side:
To Nyheder