1. Hjem
  2. >
  3. > Nyheder
  4. > Vejledning i, hvordan du planter georginer

Vejledning i, hvordan du planter georginer

Når du planter trendy georginer i haven i løbet af foråret, bliver du belønnet med et festfyrværkeri af farver et godt stykke ind i efteråret. Hvis du har begrænset erfaring med georginer, får du imidlertid her en praktisk vejledning.

Trendy

Georginer havde engang ry for at være lidt umoderne. Sådan er det ikke længere! Hvorfor er de blevet så populære? Det må være de fantastiske blomster og de mange knopper – flere snese og nogle gange hundredvis på en enkelt plante – som sætter georginer i høj kurs. Du kan endda øge dette væld af blomster: Jo mere fanatisk du er med at fjerne visne blomster, jo flere knopper kommer der.

243545_aangepast.jpg 243802_aangepast.jpg

Plantning af georginer med fire trin

Plantning af georginer er ikke raketvidenskab.Det perfekte tidspunkt til dette er foråret, når der ikke længere er risiko for frost. Du skal blot følge disse fire trin.

Trin 1

Vælg et solrigt sted i haven, hvor dine georginer virkelig kan folde sig ud.

Nogle georginer når en højde på 2 meter, mens andre kun bliver 30 cm høje, så sørg for at vælge et sted, hvor deres højde passer til den øvrige beplantning.

Trin 2

Luft jorden, så den løsnes grundigt.

Fjern samtidig al ukrudt og små sten, så georginerne føler sig hjemme.

Trin 3

Grav et hul, hvori georgineknolden har masser af plads. Læg knolden i hullet, så stumpen af den gamle stængel peger opad.Tildæk georgineknolden med den jord, du har gravet op.

Sørg for ikke at begrave knolden for dybt, da georginer har brug for solens varme. Faktisk behøver de kun at ligge nogle få centimeter under jordoverfladen. Du kan endda lade kronen under den gamle blomsterstængel være blotlagt.

Trin 4

Hæld rigelige mængder vand over den georgine, du lige har plantet. Dette vil få knolden til at gå i gang med at producere rødder.

212860_aangepast.jpg 242403_aangepast.jpg

Pleje

Georgineknolden begynder at vokse, så snart den mærker solens varme stråler. På få uger dukker de første spirer op. Ca. fire til seks uger senere (afhængigt af sorten) kommer de første blomster til syne. Vand planten, hver gang det har været tørt vejr. Knib også visne blomster af for at få planten til at producere nye knopper. Hvis vind eller regn truer med at blæse planten omkuld, skal du støtte den ved at binde den op på en stok eller bruge en særlig plantestøtte, hvis der tale om en høj georgine.

243799_aangepast.jpg 223455_aangepast.jpg

Interessante fakta:

242459_aangepast.jpg 244022_aangepast.jpg

Del denne side:
To Nyheder