1. Hjem
  2. >
  3. > Nyheder
  4. > Triumph-tulipanen er årets blomsterløg

Triumph-tulipanen er årets blomsterløg

Hvert år vælger hollandske blomsterløgsforhandlere årets blomsterløg. Triumph-tulipanen er dette års vinder. Denne stærke tulipan med den typiske facon er en fantastisk måde at live haven op på.

Typisk tulipanfacon

Tulipaner er uden tvivl de mest kendte og mest populære blomsterløg. Med deres smukke, klare farver er de en fryd for øjet i haven. Der findes mere end 8.000 registrerede sorter, og der tilføjes nye hvert år.Triumph-tulipanen er blevet kåret som årets blomsterløg. Blomsterne har den typiske tulipanfacon, der starter som en kegle og bliver oval, når de åbner sig.

En sand triumf

Triumph-tulipanen er resultatet af en krydsning mellem tidlige og sene enkeltblomstrede tulipaner. Ud over de smukke blomster, som kan ses i alle mulige farver midt på foråret, er de flotte, robuste stilke nyttige. De gør nemlig planterne mindre sårbare, så du kan nyde tulipanerne i lang tid. De bliver mellem 25 og 50 cm høje og har blågrønne, somme tider også gulgrønne eller brogede blade.

Rart at vide

  • Vidste du, at der også findes overdådige, letduftende Triumph-tulipaner? Som eksempler kan nævnes Tulipa "Brown Sugar" og Tulipa "Shirley".
  • Triumph-tulipanen hører til en af de 15 tulipangrupper. Tulipaner grupperes alt efter blomstringstid og blomsternes facon.
  • Holland eksporterer i alt 2,5 milliarder tulipanløg om året. De 23 største tulipansorter udgør 40 % af den samlede tulipanproduktion. Disse sælges i havecentre eller anvendes til blomsterproduktion. Den gule tulipan "Strong Gold" er langt den mest populære. Den hører til Triumph-tulipangruppen.

35651_aangepast.jpg

35864_aangepast.jpg

35904_aangepast.jpg

203502_aangepast.jpg

207267_aangepast.jpg

208272_aangepast.jpg

Del denne side:
To Nyheder