Plantning

Du kan begynde at plante i april, men du bør vente, indtil risikoen for frost er overstået. Hvis kolde vintertemperaturer fortsætter langt ind i foråret, bør du vente med at plante dine sommerløg. Til gengæld kan de plantes indtil slutningen af maj.

Trin 1

  • Brug en planteske til at grave et hul eller en rende.
  • Sommerløg, stængelknolde og rodknolde skal plantes i en dybde, der svarer til det dobbelte af deres længde. Dette gælder dog ikke for begonier og dahliaer, der kun lige skal plantes under overfladen.

Trin 2

  • Løsn jorden, og lav hullets eller rendens bund nogenlunde jævn, men stamp ikke jorden.
  • Anbring små varianter 10 cm fra hinanden – det er en passende afstand. 12 cm er en god afstand for gladioli, 25 cm for begonier, 30 cm for liljer og for georginer helt op til 40 cm.
  • Læg forsigtigt løgene i hullet med toppen opad.

Trin 3

  • Dæk løgene med jord.
  • Umiddelbart efter plantning skal sommerløg vandes rigeligt, så de hurtigt kan slå rødder. Hvis det er et tørt forår, skal jorden i haven holdes fugtig.
Del denne side:
To Alt om blomsterløg

Trin 1

Brug en planteske til at grave et hul eller en rende. Sommerløg, stængelknolde og rodknolde skal plantes i en dybde, der svarer til det dobbelte af deres længde. Dette gælder dog ikke for begonier og dahliaer, der kun lige skal plantes under overfladen.

Trin 2

Løsn jorden, og lav hullets eller rendens bund nogenlunde jævn, men stamp ikke jorden. Anbring små varianter 10 cm fra hinanden – det er en passende afstand. 12 cm er en god afstand for gladioli, 25 cm for begonier, 30 cm for liljer og for georginer helt op til 40 cm. Læg forsigtigt løgene i hullet med toppen opad.

Trin 3

Dæk løgene med jord. Umiddelbart efter plantning skal sommerløg vandes rigeligt, så de hurtigt kan slå rødder. Hvis det er et tørt forår, skal jorden i haven holdes fugtig.